SCHOOL, NALLES / 2011

01_NAL
03_NAL
04_NAL
02_NAL
05_NAL

TURNHALLE GRUNDSCHULE

The international competition with limited participation concerns the construction of the gym for the elementary school of Nalles (BZ) and the possible realization of an Italian primary school for 100 children. The project takes into account the competition announcement proposing not to allow the new building system to compete with the existing complex, characterized by the school and church / cemetery and by the large social cellar located along the Heiligenberg street, inserting itself into the topography of the ground.

Il concorso Internazionale a partecipazione ristretta, riguarda la realizzazione della palestra per la scuola elementare di Nalles (BZ) e l’eventuale realizzazione di una scuola elementare italiana per 100 bambini. 
Il progetto tiene conto del bando di concorso proponendo di non far entrare il sistema dei nuovi edifici in concorrenza con l’insieme esistente, caratterizzato dalla scuola e Chiesa/cimitero e dalla cantina sociale di grandi dimensioni collocata lungo la via Heiligenberg, inserendosi nella topografia del terreno.


TEAM

Architects: L. Dolmetta, S. Rizzo, D. Cupioli, P. Pilotto
Designers CAD: G. Solari, W. Meli
Client: Municipality of Nalles (BZ)


LOCATION

Nalles (BZ)